ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου η προγραμματισμένη αιμοδοσία με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η επιτυχία ήταν ποσοτική και ποιοτική. Στηρίχτηκε σε τρεις άξονες . Πρώτον στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου, δεύτερον στη γνωστοποίηση της εκδήλωσης έτσι ώστε να βρεθούν και άλλοι μιμητές και τρίτον στο να περάσει  στο υποσυνείδητο των παιδιών – βλέποντας τους γονείς τους – ότι η αιμοδοσία είναι κάτι απλό και σημαντικό. Και ως γνωστόν «δίνω αίμα, δίνω ζωή».

Ο σύλλογος ευχαριστεί  θερμά τους γονείς και τους δασκάλους που έδωσαν αίμα, αυτούς που προσπάθησαν αλλά για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν, τη Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Αγορίτσα Δήμητρα και την ομάδα της, τον Διευθυντή του 1ου Δ.Σ. Τρικάλων κ. Νταούλα Δημήτριο για την άψογη συνεργασία μας και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. που εθελοντικά αφιέρωσαν πολύ χρόνο και ενέργεια για την επιτυχία της αιμοδοσίας.

Τέλος ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι όσοι γονείς για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην αιμοδοσία, μπορούν όποτε θέλουν να πάνε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και να δώσουν αίμα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου .